Υπό δύσκολες συνθήκες λειτουργεί το Νοσοκομείο της Σπάρτης, όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά την επίσκεψή του στο χώρο του νοσοκομείου.
Ο κ. Βλασταράκος κάνει λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μεγάλο κτιριολογικό πρόβλημα που θέτει ακόμη και ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας, ενώ παράλληλα προειδοποιεί ότι με εξαιτίας της μειωμένης χρηματοδότησής του οι λειτουργικές ανάγκες καλύπτονται μόνο μέχρι τον Οκτώβριο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ πραγματοποίησε συνάντηση τόσο με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, κα. Μαρία Τσιρώνη, όσο και με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα. Ευδοξία Παπαγεωργίου και εκπρόσωπους των γιατρών και των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε γνωστό πως η ανεπαρκής επιχορήγησή του έχει ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ήδη θέμα “προβληματικής εφημέρευσης”, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζεται “κτιριολογικό πρόβλημα”, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις είναι κατασκευής του 1935.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, εξάλλου, ο μειωμένος προϋπολογισμός έχει οδηγήσει και σε μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Εντονότερο είναι το πρόβλημα, δε, σε ό,τι αφορά τις ειδικότετες της Παθολογίας, Καρδιολογίας, Παιδιατρικής και Ακτινοδιαγνωστικής.
“Είναι καλυμμένες μόνο οι μισές οργανικές θέσεις, ενώ υπηρετούν μόνο 9 από τους 31 ειδικευόμενους ιατρούς” επισημαίνει ο κ. Βλασταράκος, τονίζοντας παράλληλα ότι “η Πολιτεία οφείλει να κάνει προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή περίθαλψη των κατοίκων της Λακωνίας”.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ο ΠΙΣ ζήτησε να υπάρξει στήριξη των νέων ιατρών και ιδιαίτερα στα θέματα στέγασης και διατροφής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι οι χαμηλοί μισθοί των 700 και 800 ευρώ καθιστούν απαγορευτική την προσέλκυση στα αγροτικά ιατρεία της περιοχής.
“Ο κόσμος αγωνιά για την περίθαλψη και την υγεία του και θα πρέπει να συνεργήσουμε όλοι μαζί προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των καιρών” είπε ο κ. Βλασταράκος. Και κατέληξε: “Η ισχυρή επιχορήγηση των δημόσιων δαπανών υγείας μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες περίθαλψης που θα προσφέρονται με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, και ο σεβασμός της προσωπικότητας κάθε πολίτη, όσον αφορά την υγεία του και τη περίθαλψή του, θα γίνει πραγματικότητα”.
Σε συνεργασία με: stogiatro.gr